GooGLe Fondator
Posturi : 96 Orasul : RomaniaStrike City
| Subiect: [Tutorial] Setare cookie Dum Noi 24, 2013 7:51 am | |
| *Adaugarea unui cookie pe calculatorul vizitatorului se realizeaza cu ajutorul functiei setcookie. Aceasta va trimite un header pe care browserul client il va interpreta si va crea cookie-ul. Fiind vorba de headere, se aplica regula de a nu printa nimic intainte de apelarea functiei setcookie. In cazul in care o instructiune de afisare a fost apelata inainte, cookie-ul nu va mai putea fi creat. **Pentru a vedea cookie-urile deja create in browser-ul vizitatorului se foloseste variabila predefinita $_COOKIE. Aceasta este un vector asociativ ce contine un element pentru fiecare cookie existent. Popularea acestuia se face in mod automat in functie de informatiile transmise de browser. ***Nota: elemente de tip cookie se pot crea si la nivel de browser (folosind JavaScript sau un alt limbaj de client-side scripting). Acestea vor fi disponibile in variabila$_COOKIE la urmatorul request (efectuat, evident, dupa ce cookie-urile au fost create).
<?php # crearea unui cookie de test care expira la sfarsitul sesiunii de lucru setcookie("Test", 'acesta este un test'); # crearea unui cookie care expira intr-o ora setcookie("Test2", 'o ora', time()+3600);
# vizualizarea cookie-urilor if( isset( $_COOKIE[ 'Test' ] ) ) { echo 'Test: ', $_COOKIE[ 'Test' ], '<br>'; } if( isset( $_COOKIE[ 'Test2' ] ) ) { echo 'Test2: ', $_COOKIE[ 'Test2' ], '<br>'; } // Rezultat (e nevoie de refresh prima data) // Test: acesta este un test // Test2: o ora
# stergerea unui cookie se face printr-un truc: alegand o data de expirare din trecut setcookie("Test2", 'o ora', time()-3600); // timpul de expirare a trecut, deci cookie-ul // nu va mai fi valid si va fi sters de catre browser ?>
Ultima editare efectuata de catre SpeedTracker in Sam Ian 18, 2014 6:40 am, editata de 1 ori | |
|
Caponee Detinator-Sv
Posturi : 10 Varsta : 27 Orasul : Severin
| Subiect: Re: [Tutorial] Setare cookie Mier Dec 18, 2013 9:03 am | |
| smecher tutorialul , bv ! | |
|